2020. május 10., vasárnap

2020.05.11. hétfő (kézműves foglalkozás - rajz)

Sziasztok!

Képzeljétek el, vasárnap, azaz május 10-én volt a madarak és fák világnapja. Ennek a napnak az a célja, hogy felhívja a figyelmünket a természetvédelem fontosságára: arra, hogy vigyáznunk kell a környezetünkre és az ottélőkre. Éppen ezért a mostani hetünk középpontjában ez a világnap fog állni. Remélem élvezni fogjátok.

A mai napon egy gyönyörű, virágbaborult fát fogtok festeni. Megmutatom hogyan néz ki és mik lesznek a lépései:


Szükséges eszközök:

  • festék
  • 4-5 db fülpiszkálók, plusz a fülpiszkálók összefogására befőttes gumi
  • festéktál
  • (vastagabb) papír
  • ecset

Az elkészítés menete:

0. lépés: ha van kedved te is megfestheted a fa hátterét te is, tetszőleges, inkább halványabb színre. Ha ezt a lépést is elvégzed, fontos, hogy várd meg a száradást, mielőtt továbblépnél.

1. lépés: fesd meg a fa törzseit és ágait barna festékkel! Igyekezz minél több ágat megfesteni az ecseteddel. (Megjegyzés: Kedves szülők! Ezt a fát előrajzolhatjátok segítségképp a gyerekeknek ceruzával, hogy ők aztán csak átfessék. Köszönöm!)

2. lépés: fogd meg a fülpiszkálókból rögtönzött ecsetedet és mártsd a festékedbe. Ezután nyomdázz vele a faágak mentén, illetve kissé eltávolodva azoktól. Kedvedre választhatsz színt a virágokhoz és akár többfélével is dolgozhatsz! (Megjegyzés: fülpiszkáló híján nyomdázhatsz az ujjaiddal is)

Megjegyzés: Ha nincs otthon festéked, arra kérlek, hogy rajzolj egy szép tavaszi fát, körülötte virágokkal.

Játék:

Ha elkészültetek az alkotásaitokkal egy kis játékra hívlak benneteket.
  • Keresd ki a sorból melyik fa jelenik meg!

Jó munkát kívánok!